Historie

Vanaf 2002 is Assicuro Private Insurance een prominent adviesbedrijf met als doelgroep de top van de particuliere markt.
Vanaf het eerste begin is er sprake van een zeer intensieve samenwerking met verzekeraar Chubb.
Deze samenwerking heeft geleid tot het uiteindelijk verkrijgen in 2011 van een exclusieve volmacht voor auto's en opstal, inboedel- en kostbaarheden verzekeringen.

De volmachten worden beheerd binnen, het in 2017 opgerichte zusterbedrijf, Assicuro Assuradeuren BV. Dit bedrijf doet naast polis opmaak en schadebehandeling ook de incasso en postverzending.
Hierdoor kan Assicuro Private Insurance zich concentreren op haar kerntaak; het adviseren over verzekeringen die zorgvuldig geselecteerd zijn voor de doelgroep van Assicuro Private Insurance.

Naast de volmacht van Chubb bemiddeld Assicuro Private Insurance ook in diensten van andere vooraanstaande verzekeraars zoals Hiscox, Hienfeld en Turien.
Hierdoor kan altijd het meest passende advies worden gegeven en kunnen de risico’s van onze relaties optimaal worden afgedekt.

Onderdeel van Alpina Group
De Heilbron Groep, waar Assicuro toe behoord is op 8 juni 2021 gefuseerd met de Voogd & Voogd Groep.
Hiermee is een nieuwe organisatie ontstaan met de financiële en operationele slagkracht voor permanente innovatie

Alpina Group dient puur als paraplu boven de huidige bekende merken zoals Heilbron en Assicuro.
Alpina Group is een landelijk werkende organisatie met sterke regionale wortels en internationale ambities.
Het is een adviesbedrijf met meer dan 65 vestigingen in Nederland en België, en een serviceprovider voor meer dan 3000 zelfstandige adviseurs.
Hierdoor is Alpina Group één van de grootste financieel adviesbedrijven van Nederland.

Bekijk de carrièremogelijkheden bij Alpina Group