Kostbaarheden

Kunst

Als vanzelfsprekend is kunst een essentieel onderdeel van uw privé-bezittingen. Via Assicuro bent u gevrijwaard van allerlei beperkende voorwaarden of clausules. Zo zijn nieuwe aankopen in binnen- en buitenland automatisch verzekerd, inclusief het risico van transport. Bent u thuis het alarm vergeten? Dat kan natuurlijk gebeuren. Geen probleem! Uw schade wordt gewoon behandeld. Is er sprake van een waardevermindering van een afzonderlijk verzekerd kunstwerk als gevolg van schade? Geen zorg, zowel de restauratiekosten als de waardeverschillen worden vergoed.

De voordelen van een exclusieve kunstverzekering bij Assicuro

  • Onze kunstverzekeringen hebben geen beperkende voorwaarden of clausules;
  • Nieuwe aankopen zijn automatische verzekerd, ook als deze zijn aangekocht in het buitenland;
  • Het risico van transport is meeverzekerd ook als de kunst elders verblijft;
  • Omdat wij weten dat onze verzekerden meer dan wie ook gesteld zijn op hun bezittingen, hebben wij geen verzekeringen met bepalingen die belemmerend kunnen werken. Mocht u bijvoorbeeld vergeten zijn het alarm in te schakelen, dan wordt de schademelding toch in behandeling genomen;
  • Wij houden rekening met het bezit van unieke paren en stellen. Als u bijvoorbeeld een aantal stukken van een antiek schaakspel verliest, stellen wij u in staat om het gehele spel te vervangen. Wij vragen u dan alleen om het overgebleven voorwerp of incomplete stel aan ons te geven;
  • Waardevermindering van afzonderlijk verzekerde kunstwerken als gevolg van schade is volledig gedekt. Wanneer er iets met een van uw schilderijen gebeurt, vergoeden we dus niet alleen de restauratiekosten, maar ook het verschil met de oorspronkelijke waarde.

Sieraden, juwelen en horloges

Natuurlijk wilt u overal ter wereld onbezorgd uw exclusieve sieraden in het openbaar kunnen dragen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over verlies, diefstal of beschadiging. Assicuro biedt u dan ook de meest adequate en uitgebreide dekking, voor uw juwelen en sieraden, zónder ‘kleine lettertjes’ en tegen zeer scherpe premies.

“Assicuro biedt u de meest adequate en uitgebreide dekking”

Onze juwelenverzekering is speciaal ontwikkeld voor particulieren die een betaalbare juwelenverzekering willen sluiten voor hun exclusieve sieraden en horloges. Assicuro biedt u een drietal mogelijkheden om uw juwelen te verzekeren:

Een sieradenverzekering met uitkering in natura

Nadat is vastgesteld dat de schade is gedekt, gaat de juwelier in overleg met u, over tot de aanschaf van een identiek dan wel vergelijkbaar sieraad. De dekking is gebaseerd op all-risk voorwaarden, dit zijn de meest uitgebreide voorwaarden die beschikbaar zijn. Verzekerd is onder andere diefstal, brand en onverklaarbaar verlies.

Een verzekering met een gedeeltelijke werelddekking

Voor de gehele sieradencollectie is er een "in-de-kluis" verzekering. Dit betekent dat de sieraden verzekerd zijn als ze in de kluis liggen. U moet hier denken aan brand en diefstal waarbij de kluis wordt opengebroken. Van het totale verzekerde bedrag is tevens 25% buiten de kluis verzekerd, wereldwijd en zonder beperkingen. Deze constructie geeft een aanzienlijk premievoordeel omdat slechts een deel van de sieradencollectie wereldwijd is verzekerd.

De sieradencollectie wereldwijd verzekerd

Dit is de meest uitgebreide vorm waarbij de volledige sieradencollectie wereldwijd is verzekerd.